- Postanowiliśmy, że Jarmark Wielkanocny przeniesiemy do internetu - mówi Krzysztof Nieckarz, Dyrektor KOWR. - Jarmark odbędzie się na żywo w internecie 7-8 kwietnia od godziny 13:00 na fanpage'u "Polska Smakuje". Jedyne, co należy zrobić to wejść na powyższy profil o podanej godzinie i podziwiać szereg lokalnych produktów.
Produkty będzie można oczywiście zakupić pozostawiając zamówienie w komentarzu pod relacją na żywo, a producenci sami będą się kontaktowali. Wirtualne studio jarmarku zorganizowane będzie w siedzibie KOWR-u, a głównym prowadzącym będzie Robert Bochenko - znany kucharz i dziennikarz. Będzie on również wykonywał pokazy kulinarne z użyciem lokalnych produktów.
Jarmark został przeniesiony do internetu głównie w celu wsparcia lokalnych przedsiębiorców, ale także by promować polskie produkty.
Poniżej przedstawiamy listę kilkunastu producentów, którzy do tej pory potwierdzili swój udział:
1. Pandemonic - Karol Wojciechowski - ostre sosy, ketchupy
2. Barć Bartczaków - Krystyna Bartczak - miody
3. Edward Bartczak - przetwory mięsne - mięso w słoiku
4. Ekokniaź - wyroby mleczne (twarogi, śmietany, mleko)
5. Magdalena Baranowska - Z potrzeby serrra (sery, jogurty, kefiry, pasty)
6. Elżbieta Kuczna - ogórki kiszone, przetwory owocowe, warzyne.
7. Krystyna Hapka - przetwory z dyni, grzybki, przetwory owocowe i warzywne, chrzan
8. Skarby Agatki - Agata Krafter - octy naturalne, musztardy, syropy, buliony warzywne
9. Konopiejka - Halina Ostrowska - wyroby z konopij (susz, ciasta, ciastka, pierożki, oleje)
10. Czarny Czosnek - Janusz Bąk - pasty z czarnego czosnku, czarny czosnek w ząbkach, czarny czosnek z miodem
11. Hortulus - świeże zioła
12. Lukrecja - Marta Żebrowska - pierniki wielkanocne
13. Cuks - krówka koszalińska, naturalne słodycze
14. Karuzela Rękodzieła - Natalia Janczyszyn - naturalne syropy na odporność
Polecany artykuł: